Literair tijdschrift Hollands Maandblad onder redactie van Bastiaan Bommeljé gaat over van Uitgeverij Nieuw Amsterdam naar Uitgeverij Podium. Dat is vandaag in een persbericht bekendgemaakt.

Uit het persbericht:

Hollands Maandblad vervult als het frequentst verschijnende literaire tijdschrift van Nederland een belangrijke rol in de talentontwikkeling van debutanten en jonge schrijvers (zoals Marieke Rijneveld, Bregje Hofstede en Thomas Heerma van Voss) (…) Uitgeverij Podium is gespecialiseerd in hedendaagse Nederlandse en vertaalde literatuur (van Ronald Gip- hart en Inge Schilperoord tot Antjie Krog en Michel Faber) alsook literaire non-fictie. Uitgever Joost Nijsen is ervan overtuigd dat de uitgave van Hollands Maandblad een impuls kan geven in acquisitie en fondsontwikkeling.

Joost Nijsen (Podium):

Een literair tijdschrift uitgeven zie ik als een logisch bestanddeel van het literaire uitgeven. Nadat ik ooit Optima, Payola en Eisner oprichtte, jeukten mijn vingers weer. Ik voorvoel ook een kleine revival voor literaire tijdschriften, zoals het papieren boek juist bij jonge lezers in trek blijkt. Maar waarom een nieuw blad maken als zich de kans aandient zo’n onvermoeibaar en eeuwig jong tijdschrift als Hollands Maandblad te exploiteren?

Bastiaan Bommeljé:

Hollands Maandblad verheugt zich bijzonder in de samenwerking met een onafhankelijke literaire uitgeverij, bestierd door een even dynamische als opgewekte uitgever, die ook nog daadwerkelijk begrijpt wat een literair tijdschrift is.

Wie meer over Hollands Maandblad wil weten klik hier.