Jamal Ouariachi wint met Een honger de BNG Bank Literatuurprijs van 2015 en daarmee 15.000 euro en een sculptuur. Daarmee laat hij genomineerden Elfie Tromp (Underdog) en Henk van Straten (Bidden en vallen) achter zich.

De BNG Bank Literatuurprijs is een oeuvreprijs bedoeld voor Nederlandstalige auteurs die geboren zijn in 1975 of later, twee of meer literaire prozawerken op hun naam hebben staan, geen grote literaire prijs hebben gewonnen en van wie in 2015 een nieuw boek is verschenen. De winnaar ontvangt een bedrag van 15.000 euro en een sculptuur van Theo van Eldik. Vorig jaar werd de prijs gewonnen door Maartje Wortel.

De jury bestond uit Jeroen Vullings (Vrij Nederland), Yra van Dijk (Universiteit Leiden) en Arjan Peters (de Volkskrant).

Lees de recensie van Een honger op Tzum hier.