De Groene Amsterdammer komt er deze week, voor de zoveelste keer, niet goed af bij de Lezeres des Vaderlands. Het Amsterdamse periodiek heeft bij een loodvergiftiging van de Leesbrillen die toegekend worden door de Lezeres des Vaderlands. Ook de Volkskrant zit weer laag in de scores met besprekers en besprokenen van het vrouwelijk geslacht. Deze week krijgen de Boekenbijlagen ook sterren. Trouw en De Standaard doen het goed en krijgen drie van de vijf sterren.

Terugkijkend in mijn Excel-sheetje zie ik dat in de tien weken dat ik nu aan het tellen ben De Groene Amsterdammer vijf van de tien weken 0% scoorde op besproken boeken van vrouwen. In totaal zijn er in die tien weken 58 boeken besproken, waarvan 13 van een vrouwelijke auteur.

In de extra telling die wij toevoegen: het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant telde deze week vijf recensies, waar van er drie geschreven waren door mannen drie gingen over vrouwen.

Oh ja. Zeg vrouw achter Lezeres des Vaderlands, we hebben je een privétweetje gestuurd, komt daar nog antwoord op?

Lees de rest hier.