De laatste twee uitverkiezingen van het Boek van de Maand door het DWDD-boekenpanel zijn geen groot verkoopsucces geweest. In februari werd de roman Schuld van Walter van den Berg tot het beste boek van de maand.

De roman kwam eerst niet in de bestsellerlijst terecht, maar dat werd later wel goedgemaakt. De roman kwam binnen op plek 17, zakte een week later naar plek 37, om daarna alweer uit de Bestseller 60 te verdwijnen.

Ook de roman De val van mijn moeder van Ernst Timmer, die in maart werd verkozen tot Boek van de Maand, is nog geen grote hit. Deze week staat de roman op plek 53 van de bestsellerlijst. Grote kans dat de roman volgende week niet meer in de Bestseller 60 staat. De val van mijn moeder heeft dan slechts vier weken in de lijst gestaan.

Het nieuwe Boek van de Maand, Een klein leven van Hanya Yanagihara, komt deze week voorzichtig binnen op plek 59. En dat zonder de hulp van het DWDD-boekenpanel. Volgende week wordt duidelijk of de aanprijzing van het panel succesvol is geweest.

Reacties