In een barstensvolle Café Wolthoorn werd vanmiddag de jaarlijkse Driekdag gehouden. De dag ter nagedachtenis van Driek van Wissen is vooral een viering van het lichte vers. Meer dan honderd mensen stonden opeengepakt te luisteren naar dichters als Ivo de Wijs, Kees Torn, Theo Danes, Gezienus Omvlee en Peter Verstegen. De laatste, nog net op tijd gearriveerd, las scabreuze verzen van Goethe voor in eigen vertaling.

degenhard omslagPièce de résistance was de uitreiking van Degenhard, een ridderoman waaraan Driek van Wissen nog een hoofdstuk had bijgedragen. Corien Bleeker, de vrouw van Driek van Wissen, nam het boek in ontvangst. Veel dichters hebben een hoofdstuk aan het boek bijgedragen. Het is een vrij moderne ridderroman geworden blijkt uit de tekst van de uitgeverij:

Het boek is een roman in dichtvorm over het leven van ridder Degenhard. Deze middeleeuwse figuur besluit na een mislukte liefde voor zijn schildknaap tot een kruistocht. Tijdens die reis ontmoet hij de meest vreemde figuren, zelfs een strijder op een peroxidepaard. Aan het eind van de roman meldt Degenhard zich in oosterse kledij met kinbeharing bij een ambtenaar van de IND. Bij het Drielandenpunt. Wordt hij afgewezen en teruggestuurd naar het kalifaat?