Atlas Contact stuurt enkele schrijvers deze dagen op pad om hun eigen foto-impressie van de Frankfurter Buchmesse te maken. Vandaag: Oek de Jong.

Na een vroeg begonnen treinreis naar Frankfurt, een lange dag op de Buchmesse, een Libanese maaltijd met enorme bellen rode wijn, een leuk feest met teringherrie en tientallen gesprekken en babbels - eindelijk tijd voor een selfie op mijn hotelkamer.
Na een vroeg begonnen treinreis naar Frankfurt, een lange dag op de Buchmesse, een Libanese maaltijd met enorme bellen rode wijn, een leuk feest met teringherrie en tientallen gesprekken en babbels – eindelijk tijd voor een selfie op mijn hotelkamer.
img-20161022-wa0002
Een nieuwe trend? Ik zag al vijf mannen op de Buchmesse met type rever.
img-20161022-wa0003
De vrolijkste stand op de Buchmesse (Singel Uitgeverijen) met linksonder de vrolijkste vrouw die ik er tegenkwam (Esther Gerritsen).
img-20161022-wa0004
Politiek op de Messe: de gigantische stand van Turkije. Het Turkse imperialisme straalde er vanaf. Zie o.a .dit met veel staatsgeld gedoteerde vertaalprogramma. In Amsterdam zei een Turkse Taxichauffeur tegen mij: ‘Mosul is van ons.’
img-20161022-wa0005
Dit gevoel had ik dus helemaal niet op vrijdagmiddag. Grunberg vergeleek de Buchmesse met een veemarkt. Maar ik had het er naar mijn zin. Ik kwam er vele lieve dieren tegen.