Onheilig van Roos van Rijswijk gaat ervandoor met de Anton Wachterprijs. Dat is zojuist bekendgemaakt. De Anton Wachterprijs is en tweejaarlijkse debuutprijs met een indrukwekkende line up: Frans Kellendonk, A.F.Th. van der Heijden, Arnon Grunberg, Ilja Leonard Pfeijffer. Maartje Wortel, Peter Buwalda en Niña Weijers zijn de laatste drie winnaars.

De prijs wordt op 12 november uitgereikt in Harlingen. Op Tzum besprak Guus Bauer het debuut:

Ik geef u op dit blaadje dat Van Rijswijk hard aan deze tekst heeft gewerkt. En de kracht is juist dat je het niet terugziet, in de zin van dat het boek overgeconstrueerd is, of dat er opzichtig aan de taal is gesleuteld. Geen mooischrijverij, maar een idioom dat streeft naar helderheid. Wanneer Van Rijswijk haar teksten iets minder compact kan brengen, dan moet zij in staat zijn om echte meesterwerken te produceren. Zij beheerst namelijk nu al de zogenaamde kleine twist. Een woord, een bijzin die een scène net een gekantelde lading geeft. De kracht van de eenvoud.

De andere genomineerden waren: Bregje Hofstede met De hemel boven Parijs, Michael Bijnens met Cinderella, Rutger Pontzen met Nu ik, Inge Schilperoord met Muidhond en Lize Spit met Het smelt.