dorrestein-queridoRenate Dorrestein zat goed bij uitgeverij Podium, nadat ze definitief gebroken had met Atlas Contact. Daarom is het op minst opmerkelijk te noemen dat in de voorjaarscatalogus van Querido het boek De moeder de vrouw van Dorrestein wordt aangekondigd. Het betreft geen nieuwe roman: De moeder de vrouw is een bundeling van Ontaarde moeders en Mijn zoon heeft een seksleven en ik lees mijn moeder Roodkapje voor.

De moeder de vrouw wordt ingezet als Moederdagtip.

UPDATE Oud nieuws, want Enno de Witt bracht in Boekblad het nieuws al op 14 november. Het betreft hier de backlist van de boeken die Dorrestein bij Atlas Contact uitgaf en die overgegaan waren aan uitgeverij Weesperzijde. Voorlopig blijft Podium de nieuwe titels uitgeven al houdt Joost Nijsen de mogelijkheid ook open dat de backlist van Dorrestein bij Podium door Querido beheerd wordt.