In het programma 5 jaar later ondervroeg Jeroen Pauw schrijfster Heleen van Royen. Het ging onder meer over haar veranderde privéleven, de documentaire die ze over haar moeder maakte en over de boeken die ze nog van plan is te schrijven. Vijf jaar geleden was de ambitie nog heel groot, maar in het gesprek nu geeft Van Royen toe dat ze zelfs overwogen heeft om te stoppen, dat ze het beste al geschreven had. Er is echter één project waar ze mee bezig is en dat is een seksdagboek. Voor dat autobiografische boek dat misschien aangevuld zal worden met fictieve elementen, daar was de schrijfster nog niet over uit, houdt Van Royen nauwkeurig aantekeningen bij van hetgeen in haar seksleven voorvalt. Wel direct na de seks. ‘Kort, dit, dat, orgasme, blabla… Dat kan ik later uitwerken, want je onthoudt het echt niet.’

Het boek ligt op zijn vroegst eind 2017 in de winkel.

Het hele gesprek is hier na te zien.