Juice van Heleen van Royen komt binnen op een bescheiden plek in de bestsellerlijst: 35. Haar optreden bij Humberto vorige week viel een beetje in het water omdat de ook aanwezige gast Douwe Bob nogal afgaf op de juice-kanalen. Van Royen kent overigens wel alle wegen binnen medialand. Op een speciale botoxparty werd haar boek gepresenteerd, waardoor ook Shownieuws zich genoodzaakt zag om een literaire rubriek in te lassen. En ook de mannen van Vandaag Inside (de zoon van Van Royen werkt bij het programma) hielden het boek omhoog, dus volgende week zal ze wel een paar plekken hoger staan in de ranglijst, al zijn de laatste boeken van Van Royen niet meer de verkoopsuccessen van vroeger. Binnenkort is ze ook nog te gast in Eus’ Boekenclub.

De nieuwe roman van Adriaan van Dis, Naar zachtheid en een warm omhelzen, blijft op plaats 2 in de bestsellerlijst staan en is opnieuw het best verkopende Nederlandstalige literaire werk. Luister van Sacha Bronwasser is weer twee plaatsen gestegen en staat nu op 16. Alkibiades van Ilja Leonard Pfeijffer zakt terug naar plaats 21. Op 34 vinden we De vluchteling, de grenswacht en de rijke Jood van Arnon Grunberg. Grunberg staat langer met dit boek in de bestsellerlijsten (dit is de negende week) dan met zijn laatste roman De dood in Taormina die slecht vijf weken in de bestsellerlijst te vinden was.

Roxane van Iperens Dat beloof ik vinden we terug op plek 39 (+3). Het lied van ooievaar en dromedaris van Anjet Daanje is opnieuw gedaald en staat op plek 52.

De gehele bestsellerlijst van de CPNB vind je hier.