De zomer is nu echt voorbij en het gaat weer goed met de grote namen uit de literatuur. Nadat een aantal weken geleden Adriaan van Dis de CPNB bestsellerlijst binnenkwam op plek 2, doet Tommy Wieringa nu hetzelfde met zijn NirwanaVan Dis’ Naar zachtheid en een warm omhelzen vinden we inmiddels terug op plek 6 (-1).

De Twentse vertaling van Herman Finkers van De kleine prins is ook op een hoge positie de bestsellerlijst binnengekomen. Zijn Et Heanige Preenske bezet plek 13. Nog een nieuwkomer is het controversiële Mimosa van Mette Maria van Dijk (42). Bij Prometheus zullen ze in de handen wrijven.

Dan nog de vaste namen. Juice van Heleen van Royen zakt naar plek 8 (-4). Alkibiades van Ilja Leonard Pfeijffer doet het in de achttiende week nog steeds erg goed: plek 17 (+5). Luister van Sacha Bronwasser blijft erg steady op plek 25 staan. Dat beloof ik van Roxane van Iperen stijgt 7 plaatsen, naar plek 41.

De gehele lijst vind je hier.

(Screenshots van interview met Mette Maria van Dijk door Cloutville.cv)