Traditioneel veel nieuwe Stadsdichters in de Poëzieweek. In Rotterdam werd Derek Otte de opvolger van Hester Knibbe. Uit het persbericht blijken de plannen van de nieuwe Stadsdichter:

Otte droomde er al langere tijd van om stadsdichter van Rotterdam te worden en nu is het moment daar. Ideeën zijn er genoeg. In een eerste project gaat de stadsdichter ‘op visite’ bij de Rotterdammers. Derek strijkt neer op allerlei plekken in de stad, van café tot bejaardentehuis, en iedereen is uitgenodigd aan te schuiven. De stadsdichter wil hiermee, en met zijn andere projecten, poëzie dichter bij de Rotterdammer brengen.

Donderdag werd in Zutphen Mas Popo de opvolger van Anna Wiersma. Volgens De Stentor wil de dichter: ‘Anderen betrekken en enthousiast maken voor het schrijven van, lezen van of luisteren naar poëzie.’

@maspapo bekroond tot stadsdichter van Zutphen. Gefeliciteerd!

Een foto die is geplaatst door Hanz Mirck (@hanzmirck) op

(foto bovenaan: twitteraccount B en W Rotterdam)