Else Kemps is Slampion 2017 geworden tijdens het het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam 2017 in Utrecht. Uit het persbericht blijkt dat de jury nogal gecharmeerd was van Gijs ter Haar, maar dat hij het in de finale toch moest afleggen tegen Kemps die de harten van het publiek, die het laatste woord heeft, stal.

Dennis Gaens: ‘Dit was een van de tofste battles die ik ooit heb gezien. Het was net een voetbalwedstrijd. Gijs was hierin de offensieve speler; Else scoorde mooie doelpunten.’ En Alexis de Roode: ‘Gijs heeft de stilte laten klinken.’ Vorig jaar was Else al een ijzersterke tweede op het NK en winnaar van de Turing Gedichtenwedstrijd 2016. Dit jaar wint ze het NK en vertegenwoordigt ze dus Nederland op het EK Poetry Slam in Ierland en het WK in Parijs.

Kemps mag ook het prijzengeld van 1000 euro mee naar huis nemen.

(Foto boven © Arjen Hooij)