Tijdens de vijfde Poëzieweek, die eind vorige maand zowel in Nederland als in Vlaanderen is gehouden, werden 11 procent meer dichtbundels verkocht dan een jaar eerder. Gedichten van de broer van Roos van Tim Hofman was in Nederland de bestverkochte titel; in Vlaanderen voerde Koor van Peter Verhelst de lijst aan.

De bloemlezing De Nederlandse poëzie van de twintigste en de eenentwintigste eeuw in 1000 en enige gedichten van Ilja Leonard Pfeijffer staat in beide landen op de tweede plaats.

Meer dan vijftig dichters verzorgden in Nederland het recordaantal van 133 optredens. De belangstelling van scholen vertoont een stijgende tendens: van acht optredens in 2014 via 28 in 2016 naar 40 dit jaar. Veelgevraagde dichters tijdens de Poëzieweek waren Toon Tellegen, Hannah van Binsbergen, Maarten van der Graaff, Ingmar Heytze en Mustafa Stitou.

Poëzieprijzen gingen naar Else Kemps  (NK Poetry Slam), Hannah van Binsbergen (VSB Poëzieprijs voor Kwaad gesternte, Herman de Coninckprijs voor het beste debuut), Peter Verhelst (Herman de Coninckprijs voor de beste dichtbundel voor Zing Zing), Dorien de Wit (Turing- gedichtenwedstrijd), Eva Gerlach (Awater Poëzieprijs 2016. voor Ontsnappingen).

Volgend jaar wordt de Poëzieweek gehouden van 24 tot en met 31 januari.