Maar liefst 150 sites bekeek de Hebban Redactie om te komen tot het ‘Boekbloggers Overzicht 2017‘. Sander Verheijen, hoofdredacteur van de megasite Hebban:

Vooral in de Angelsaksische landen hebben boekbloggers en boekvloggers zich ontwikkeld tot belangrijke influencers voor lezers en uitgeverijen. In Nederland zijn we nog lang niet op datzelfde niveau, maar we wilden het enthousiasme voor het boek een mooi platform geven.

In de wetenschappelijke wereld en in de krant vraagt men zich nog wel eens af waarom de invloed van de oude media tanende is: hier ligt het antwoord.

Over Tzum meldt Hebban:

Het literaire weblog Tzum is ooit begonnen als literair blad, maar is inmiddels een constante factor in bloggersland. Een thuishaven voor de lezer die zich graag verdiept in een literair werk, maar ook niet vies is van roddel en achterklap. Het boekenblog, onder de bezielende leiding van Coen Peppelenbos [dank u, CP], biedt een grote diversiteit aan rubrieken, vooral gericht op de actualiteit. Vaak brengt de redactie van Tzum het boekennieuws als eerst en niet sporadisch wordt dat voorzien van een verfrissend cynische ondertoon. Naast snel boekennieuws vind je ook gedegen boekrecensies en verslagen van boekenevenementen.