Het boek Hoe Tortot zijn vissenhart verloor van Benny Lindelauf (en Ludwig Volbeda) stond dit jaar in de belangstelling en het heeft dan ook de Reinaerttrofee 2016 voor Beste Boek namens de jongeren van Roermond gewonnen, maar schrijver Benny Lindelauf heeft ook nog eens de Halewijnprijs 2016 gekregen, blijkt uit een bericht dat alleen nog op de plaatselijke bibliotheeksite te vinden is.

De Halewijnprijs wordt jaarlijks toegekend aan een literair talent dat, naar de mening van een deskundige jury, op grond van de kwaliteit van haar/zijn verschenen werk extra belangstelling verdient. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 1500,- en een kleinplastiek in brons van de kunstenaar Dick van Wijk.
De jury van de Halewijnprijs 2016 wordt gevormd door: Peter Altena, neerlandicus en docent, Annelies Eisinga, literatuurwetenschapper & coach; Pon Kranen, voorzitter & algemeen literatuurwetenschapper en Philo Offermans, lerarenopleider en neerlandica.

De andere genomineerden waren:
Martin Michael Driessen – Rivieren
Helen Knopper – Het loopt, het ademt, het leeft
Arjaan van Nimwegen – Onder het dal
Rashid Novaire – Zeg maar dat we niet thuis zijn
Philibert Schogt – Einde verhaal/End of Story

(foto: screenshot via YouTube)