Nog wat achterstallig nominatienieuws: gisteren werden de nominaties voor de Woutertje Pieterse Prijs 2017 bekend gemaakt. Op de lijst oud-winnaars Bette Westera, Toon Tellegen en Benny Lindelauf. Drie boeken van Querido’s kinderboeken. De winnaar ontvangt € 15 000.

Aap Beer Zebra – Bette Westera & Henriette Boerendans (Uitgeverij Gottmer)
De ring van Koning Salomo – Lida Dijkstra & Martijn van der Linden (Luitingh-Sijthoff)
Het grootste en leukste beeldwoordenboek ter wereld – Tom Schamp (Lannoo Uitgeverij)
Hoe Tortot zijn vissenhart verloor – Benny Lindelauf & Ludwig Volbeda (Em. Querido’s Kinderboeken Uitgeverij)
Op een ochtend vroeg in de zomer – Toon Tellegen & Sylvia Weve (Em. Querido’s Kinderboeken Uitgeverij)
Stella – Gerda Dendooven (Em. Querido’s Kinderboeken Uitgeverij)

In de jury zitten voorzitter Noraly Beyer, Anne-Gine Goemans, Jen de Groeve, Mirjam Noorduijn en Peter de Kan. De bekendmaking van de winnaar vindt plaats op zaterdagmiddag 8 april in Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond, tijdens de uitreiking van de 30e Woutertje Pieterse Prijs.