396.000 mensen keken gisteren naar de derde aflevering van Himmlers hersens heten Heydrich. Dat is fors meer dan vorige week, toen er nog 359.000 kijkers afstemden op HhhH. Op het andere net was gisteren bovendien de ontknoping van het mateloos populaire Boer zoekt vrouw (4.011.000).

Ook vergeleken met de cijfers van De pennen zijn geslepen van Paul Sebes en Willem Bisseling (‘het uiteindelijke boek interesseert ons geen reet’) – ze moesten regelmatig hun best doen om de 100.000 kijkers te halen -, mag HhhH een succes heten.

HhhH is gebaseerd op de roman HhhH van Laurent Binet. Roel van Broekhoven maakte een documentaire met fictieve elementen. De boekuitgave stond vorige week na een periode van afwezigheid weer op nummer 20 in de Bestseller 60.

Gisteren stond HhhH in het teken van beulen en hun kinderen.