Hij publiceerde drie romans bij uitgeverij Marmer (A27, Verdwenen grenzen en De verovering van Vlaanderen), maar Stefan Popa heeft een contract voor zijn volgende roman getekend bij HarperCollins Holland.

Uit het persbericht van HarperCollins Holland

Inmiddels is Stefan Popa begonnen aan een nieuwe roman die zal verschijnen bij HarperCollins Holland, een uitgeverij die bij zijn ambitie als auteur past. Door het enthousiasme en vertrouwen van acquirerend redacteur Lisanne Mathijssen wist Stefan dat zijn nieuwe roman bij uitgeverij HarperCollins een goed onderkomen krijgt. Hij kijkt uit naar de samenwerking die volgens hem zijn beste roman ooit gaat opleveren.

Lisanne Mathijssen: ‘Stefan is anders dan de meeste Nederlandse jonge schrijvers. Hij schrijft grootse, Europese verhalen, kijkt veel verder dan zijn eigen wereld en weet geschiedenis heel intrigerend te mengen met fictie. Zijn personages zijn zo kleurrijk en exotisch. Ik denk dat Stefan tot grote hoogten kan klimmen en ik heb ontzettend veel zin om hem daarin te begeleiden.

Op de site van Boekblad nuanceert uitgever Marc van Gisbergen van Marmer het verhaal.

De twee boeken die wij van Stefan hebben uitgegeven, hebben niet datgene gebracht wat we ervan hadden verwacht. Niet als je kijkt naar de besprekingen en niet qua verkoop. Daarom hebben we een paar maanden geleden besloten om niet verder samen te werken.’

Vorig jaar stapte Janneke Holwarda over van Marmer naar de Wereldbibliotheek.