Patrick Swart de hoogste baas van uitgeefconcern WPG werd geïnterviewd door Inct, platform voor uitgeefexperts. Omdat niet iedereen een abonnement heeft, krijg je tien citaten van hem. Slechts één uitspraak hebben wij verzonnen. Welke?

1 We zijn met een forse groep de hei opgegaan en hebben gezamenlijk een agenda opgesteld voor het verder invullen van de ambities en de gewenste innovatie en verandering voor de komende jaren.

2 Natuurlijk blijft veranderen altijd moeilijk, maar er worden bijzondere en mooie stappen gezet.

3 WPG is cultureel erfgoed met fantastische merken. Stuk voor stuk ‘originals’.

4 Wat ik geleerd heb als consultant is dat je altijd moet presteren, je moet altijd aan de klantbehoefte voldoen, je kunt niet even een dagje rustig aan doen. Met dat gevoel zit ik nu ook hier.

5 Voor ons is belangrijk dat de markt krimpt. Dat betekent dat onze organisatie niet dezelfde grootte als vroeger kan aanhouden.

6 Ons middel is het verhaal. Unieke verhalen van spraakmakende auteurs, die verdieping, ontspanning en educatie bieden en alle mogelijke verschijningsvormen kennen.

7 We richten ons op mensen die mentaal en fysiek vooruit willen in het leven. Op de zogenaamde meerwaardezoekers. Dat is voor al onze merken de gemeenschappelijke deler.

8 We willen ons collectieve bereik, onze doelgroep, beter bedienen en bereiken met relevante content.

9 Per activiteit kunnen de rendementsverwachtingen overigens best verschillen, maar verlies maken is voor niemand een houdbaar businessmodel.

10 Ik ben benieuwd naar de nieuwe roman van Tommy Wieringa die dit najaar verschijnt.

(foto, screenshot via YouTube)