Cees van der laan, hoofdredacteur van Trouw zwaait deze week in zijn laatste rubriek voor de zomervakantie een hele stoet columnisten uit: Johan ten Hove, Heere Heeresma jr., Bart Ongering (‘Meester Bart’) en vader en dochter Max en Natascha van Weezel. ‘Een krant is een continu draaiende carrousel van verandering en vernieuwing, maar als het vertrek aanstaande is doet het toch even pijn,’ schrijft Van der Laan die iedereen een prettige vakantie toewenst en de terugkeer van zijn eigen rubriek aankondigt in augustus.

Bij de Volkskrant zwaait hoofdredacteur Philippe Remarque Henk van Straten niet uit die drie jaar lang een column had in het Volkskrant Magazine. ‘Ik ben nu vrij,’ schrijft Van Straten die als gimmick voor zijn column bedacht dat hij wekelijks met iemand een eindje meelifte. Op Twitter is Van Straten al op zoek naar een nieuwe broodheer.

Philippe Remarque schrijft in zijn rubriek wel dat de Volkskrant vanaf volgende week in de slaapstand gaat en dat de vast columnisten Bert Wagendorp en Sheila Sitalsing tijdelijk vervangen zullen worden.

Het katern ‘Letter & Geest’, met behoud van opgeknipte foto’s, is deze week al samen met het katern ‘Tijd’ opgegaan in het katern ‘Zomertijd’. Asis Aynan is daar voor een paar weken columnist geworden. Overigens gaat het Volkskrant-magazine over de Summer of Love. John Schoorl gaat op bezoek bij Gerben Hellinga,helemaal in Ruigoord. Trouw heeft het katern Zomertijd ook gewijd aan The Summer of Love. Auke Hulst reisde naar Liverpool voor een reportage over The Beatles, Ally Smid bleef gewoon in Amsterdam en liet Annemarie Oster nog eens leeglopen over haar jeugd.

(foto Henk van Straten, screenshot van YouTube)