Volgende week dinsdagavond mag het boekenpanel weer aanschuiven in De Wereld Draait Door (DWDD) om zijn beste boeken van de afgelopen maand te presenteren. Grote kans dat er dan ook een nieuw gezicht wordt voorgesteld aan de televisiekijker, want boekverkoopster Lenneke de Ruijter van Savannah Bay heeft voor de vakantie laten weten te stoppen met het panel.

Samen met drie anderen uit het boekenvak gaat ze namelijk een feministische uitgeverij beginnen. In een interview met BoekBlad zegt De Ruijter:

Ik zal het heel erg missen. Ze zijn nu bezig met de opnamen voor september en ik ben er niet meer bij. Ik mis het nu al. Liever was ik nog een jaar gebleven, maar dat kon niet.

Het is niet voor het eerst dat een boekverkoper tussentijds met het boekenpanel stopt. In het vorige panel stopte Casper Luckerhof per direct als lid toen hij voor Hollands Diep ging werken.

Op dit moment is nog niet bekend wie de vervanger wordt voor De Ruijter en of ze überhaupt vervangen zal worden. Haar profiel staat in ieder geval nog steeds op de site van DWDD.