Interessant gesprek met Wiet de Bruijn, algemeen directeur van VBK, in de Volkskrant. Het rommelt nogal binnen het concern en aankomende dinsdag wordt duidelijk hoe het met Atlas Contact verder gaat. Dan wordt bekendgemaakt welke prijs er aan de uitgeverij hangt en of Mizzi van der Pluijm in staat is om de uitgeverij over te kopen en te verzelfstandigen. (Meest voor de hand liggende scenario: onderhandelingen over de prijs en daarna een nette exit uit het concern of een minder nette waarbij Van der Pluijm een groot aantal auteurs meeneemt van het concern.)
Wilma de Rek vraagt Wiet de Bruijn:

MOCHT ATLAS CONTACT ZELFSTANDIG VERDERGAAN, RICHT VBK DAN EEN NIEUWE LITERAIRE UITGEVERIJ OP?
Wiet de Bruijn ‘Absoluut. Wij gaan altijd door met een literaire uitgeverij, dat is al 130 jaar de kern van het bedrijf.’

De suggestie om De Bezige Bij dan maar over te nemen wordt in dit stadium nog lachend verworpen.

Lees het hele artikel hier (€).