Prijzenregen van de Jan Campert-Stichting vanavond. Jeroen Olyslaegers die eerder al de Fintro Literatuurprijs en de Tzum-prijs won krijgt voor Wil (De Bezige Bij) de F. Bordewijk-prijs. Marije Langelaar (1978) ontvangt de Jan Campert-prijs 2017 voor Vonkt! (De Arbeiderspers) en Annet Schaap (1965) krijgt voor Lampje (Querido) de Nienke van Hichtum-prijs.

Aan de prijzen zijn bedragen van 6.000 euro gekoppeld.

Eerder werd al bekend gemaakt dat het gehele oeuvre van Hans Tentije (1944) onderscheiden is met de Constantijn Huygens-prijs 2017. De jury bestond uit: Erica van Boven, Jeroen Dera, Arjen Fortuin, Aad Meinderts (voorzitter), Sanne Parlevliet, Jan de Roder, Jeannette Smit, Carl De Strycker en Sarah Vankersschaever. Meinderts maakte geen deel uit van de jury voor de Nienke van Hichtum-prijs.

De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats op zondagmiddag 21 januari 2018, tijdens het Schrijversfeest, de afsluiting van Winternachten internationaal literatuurfestival Den Haag in het Theater aan het Spui. De prijzen worden uitgereikt door de Haagse wethouder van Cultuur, Joris Wijsmuller.