Het is Kinderboekenweek (die anderhalve week duurt, van 4 t/m 15 oktober) en dat zien we gelukkig terug in de bestseller 60. Welgeteld staan er 27 boeken in voor de jongste jeugd. Zo staat Yvonne Jagtenberg met het Kinderboekenweekprentenboek Mijn huis is jouw huis op plek 3 en stijgt Misjka van Edward van de Vendel, Anoush Elman en Annet Schaap naar plaats 5 (+22). Bibi Dumon Tak en Annemarie van Haeringen keren na zeven weken afwezigheid weer terug met Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda (43).

Vanzelfsprekend doet de literatuur voor volwassenen deze week een stapje terug. Nirwana van Tommy Wieringa verliest slechts drie plaatsen en staat nu op plek 6. Adriaan van Dis vinden we met zijn Naar zachtheid en een warm omhelzen terug op plaats 20 (-12). Connie Palmens essaybundel Voornamelijk vrouwen daalt negen plaatsen, naar 27. Heleen van Royen verliest twintig plekken met Juice (45). Et Haenige Preenske van Hermans Finkers (50) en Luister (60) van Sacha Bronwasser dalen nog harder: beide boeken verliezen negenentwintig plaatsen. En Alkibiades van Ilja Leonard Pfeijffer dan? Die is zelfs helemaal uit de lijst verdwenen, terwijl het boek twee weken geleden nog op plek 17 stond.

Knappe nieuwkomer tussen de kinderboekeneruptie is Alleen en duizend mensen van Malou Holshuijsen. De tweede roman van Holshuijsen komt binnen op plek 29. Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel? van Francine Oomen staat ook deze week gewoon weer op 1.

De gehele lijst zie je hier.