Connie Palmens nieuwe essaybundel, Voornamelijk vrouwen, is de bestsellerlijst binnengekomen op plek 18. De bundel is ‘een verzameling persoonlijke essays over elf vrouwen en één man die allemaal op een volstrekt eigengereide manier hun leven vormgeven.’

Plaats 1 is voor de derde week op rij voor Francine Oomen, met haar Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel. Tommy Wieringa zakt met Nirwana in de tweede week een plekje, naar plaats 3. Adriaan van Dis staat nog steeds in de top 10 met zijn Naar zachtheid en een warm omhelzen: plek 8 (-2).

Et Heanige Preenske van Herman Finkers stijgt in de tweede week door naar plaats 11 (+2). Daarna vinden we een nieuwe Nederlandse roman: Zijn jongen van Carry Slee komt binnen op plek 20. Juice van Heleen van Royen daarentegen zakt door de lijst heen. We vinden haar roman in de vijfde week terug op plek 25 (-13).

De vele bekroningen afgelopen tijd van Misjka van Edward van de Vendel, Anoush Elman en Annet Schaap hebben ertoe geleid dat het jeugdboek ruim een jaar na publicatie voor het eerst de CPNB bestsellerlijst is binnengekomen. De winnaar van de Gouden Griffel en het Zilveren Penseel staat op plek 27.

Luister van Sacha Bronwasser blijft al weken stabiel in de middenmoot staan. In de 23ste week vinden we de roman terug op plaats 31 (-6). Alkibiades van Ilja Leonard Pfeijffer daarentegen maakt een vrije val: de roman zakt naar plaats 35 (-18).

Grote afwezige is Dat beloof ik van Roxane van Iperen. In de week dat bekend werd gemaakt dat de roman op de shortlist van de Boekenbon Literatuurprijs staat, vinden we Dat beloof ik na twintig weken niet meer terug in de lijst, terwijl het vorige week nog op plek 41 stond. Ook ophefboek Mimosa van Mette Maria van Dijk is na een week alweer foetsie.

De gehele lijst vind je hier.