Het zit Max Pam niet mee met de besprekingen van zijn roman Leviathan of Het hart in de steen. Werd de naam van zijn hoofdpersoon Albert Steinberg in De Groene Amsterdammer door Christiaan Weijts nog verhaspeld tot Steigman, in het Nederlands Dagblad werd er een nieuwe variant aan toegevoegd door Jogchum Zijlstra. Pam op Facebook:

Kijk, jongens, ze kunnen er echt helemaal niks van die recensenten! Hadden wij eerst een criticus in De Groene, die dacht dat mijn hoofdpersoon Albert Steigman heette en daar een hele (onzinnige) theorie aan ophing, nu hebben wij er eentje in het Nederlands Dagblad die 500 pagina’s lang gelezen heeft dat mijn hoofdpersoon Albert Steiner heet. Het is toch niet te geloven: mijn hoofdpersoon heet Albert Steinberg. Ik zei het al: het niveau van de literaire kritiek in Nederland is hilarisch laag.