Opmerkelijke uitspraken van Fay Weldon in de Volkskrant vandaag over de in haar ogen hysterische #metoo-golf. Zelf interviewer Marco Visscher klappert af en toe met de oren, maar dat komt omdat hij volgens Weldon correct is afgericht. De schrijfster van The Life and Loves of a She-Devil vindt dat vrouwen wat weerbaarder moeten reageren en eerder een klap moeten uitdelen, in plaats van klagen achteraf. En dan zegt ze:

Trouwens, u weet toch wel dat een hele hoop vrouwen er niets op tegen hebben om een beetje seksueel lastiggevallen te worden? Zij genieten ervan als mannen hen opmerken. Misschien speelt jaloezie hier een beetje mee; het zijn natuurlijk altijd de knappe vrouwen, en niet al die middelmatige, die de aandacht van mannen krijgen… O, wacht, dit moet u niet opschrijven, hoor. Anders krijg ik problemen.

En dan volgt nog een ander niet mals stuk over transgenders. Lees het hele interview hier (€).

Eerder dit jaar werd Fay Weldon geïnterviewd door de BBC over hetzelfde onderwerp met even omstreden uitspraken.

Deze week verschijnt Dood van een duivelin bij Atlas Contact.