De speech waarmee Bob Dylan ten langen leste de Nobelprijs voor Literatuur 2016 aanvaardde, is als boek verschenen. Of boekje. De uitgave telt 32 bladzijden. Honderd gebonden exemplaren in foedraal zijn genummerd en gesigneerd en door Simon & Schuster als luxe editie in de markt gezet. Ze kosten 2500 dollar per stuk.

Voor de minder gefortuneerde Dylan-fans is er de volkseditie van The Nobel Speech die 16,99 dollar kost.

Dylan heeft het in zijn dankwoord, dat bijna acht maanden nadat hem de Nobelprijs was toegekend en — volgens de spelregels — binnen een half jaar na de officiële ceremonie bij het Nobelcomité werd afgeleverd, over de invloed van literatuur en de (Amerikaanse) muziekgeschiedenis op zijn werk. Hij noemde met name Moby Dick, All Quiet on the Western Front en de Odyssee en artiesten als Buddy Holly en Leadbelly.