De rel (zie hier, hier, hier, hier en hier) rond Charlotte Mutsaers is nog niet voorbij. Een opvallend bericht op Facebook. Schrijver Abdelkader Benali schreef dat een Amsterdamse boekhandelaar de roman van Mutsaers uit de etalage heeft gehaald na het interview met de Volkskrant. ‘We hadden een mooie etalage voor haar ingericht. Maar na het interview hebben we die maar leeggehaald,’ aldus de boekhandelaar.

Inmiddels hebben collega-boekhandelaren in de besloten groep ‘Tips uit het boekenboek’ gereageerd op de actie van de Amsterdamse boekhandel. Een boekhandelaar uit Haarlem schrijft: ‘Wat een lafbekken’.

Maar er is ook begrip: ‘Lafbekken vind ik heel hard, die kwalificatie lijkt me onterecht. De kindermisbruikzaak op de kinderdagverblijven heeft er hard ingehakt in A’dam. En niet iedereen is even goed bekend met het oeuvre en de persoon Mutsaers.’