Stoelendans bij Atlas Contact nadat Mizzi van der Pluijm is weggegaan. Redacteur Sander Blom wordt nu uitgever. Een briefje aan alle auteurs van Chris Herschdorfer:

Beste schrijvers,
Verheugd deel ik jullie mee dat Sander Blom, tot nu toe hoofdredacteur Nederlandse literatuur, is benoemd tot uitgever Nederlandse fictie bij Atlas Contact.
Sander Blom trad in 1987 als redacteur in dienst van Uitgeverij Bert Bakker. Daarna werkte hij achtereenvolgens bij De Bezige Bij, Contact, Prometheus en Em. Querido, om in 2008 terug te keren naar Contact.

Sander Blom: “Van die dertig jaar dat ik werkzaam ben in het boekenvak, heb ik meer dan de helft samengewerkt met Mizzi van der Pluijm. Nu aan die samenwerking een einde is gekomen treed ik in haar voetsporen bij Atlas Contact. Als uitgever van Nederlandse fictie stel ik me ten doel onze ideeën na te blijven streven, gericht op inhoud, kwaliteit en auteursbegeleiding in de ruimste zin; ik ambieer een redigerende uitgever te zijn. Ik verheug me zeer op de toekomst.”

Ik heb groot vertrouwen in het literaire instinct en de kwaliteiten van Sander in zijn nieuwe rol van uitgever Nederlandse fictie. We zetten met deze benoeming de rijke traditie van Atlas Contact voort.

De auteurs van de schrijverscommissie zijn gekend in dit besluit en steunen de benoeming, evenals de collega’s hier bij Atlas Contact.

Met vriendelijke groet,

Chris Herschdorfer
Directeur-uitgever