De boeken van de schrijver Hans Vervoort, die vroeger publiceerde bij De Arbeiderspers en Nijgh & Van Ditmar, krijgen een tweede leven dankzij de uitgever Hans Vervoort. Zijn roman Eerlijk is vals uit 2001 is nu verschenen bij Brave New Books, een samenwerking tussen Singel Uitgeverijen, bol.com en mybestseller.com.

Dit ‘selfpublishingplatform’ stelt auteurs in staat hun eigen boeken uit te geven in een oplage van één tot duizend exemplaren. De boeken worden verkocht via bol.com en desgewenst, door inschakeling van het Centraal Boekhuis, in de reguliere boekhandel.

‘Het zal veel schrijvers hinderen dat de levensduur van een boektitel maar kort is. Tegenwoordig maar enkele maanden,’ schrijft Vervoort op zijn Facebookpagina. ‘Gelukkig kan je tegenwoordig als auteur zorgen dat je oude werk nog beschikbaar blijft. Veel van mijn titels zijn al gratis te downloaden op mijn website. Maar ook in papier wil ik ze allemaal verkrijgbaar houden.’ Omdat hij er zelf niet aan hoeft te verdienen, kan hij de prijs ‘redelijk normaal’ houden — dat is in dit geval 17,95 euro.

Het leukste vindt Vervoort dat hij niet meer hoeft te accepteren dat een uitgever hem een omslag door de strot duwt. ‘De roman speelt voor een groot deel in de kantoorwereld en de ontwerper van het omslag dacht dat bij die wereld dit witte boordje hoorde. Ach, wat werd ik daar treurig van! Het verhaal is vrij ingewikkeld en lijkt een doolhof voor de hoofdpersoon,’ zegt de schrijver nu.

Vandaar het nieuwe omslag met doolhof, op de afbeelding links. Rechts het omslag uit 2001. Hans Vervoort wil ook zijn andere titels, behalve als e-book, op papier beschikbaar maken.