Vandaag maakte Lidewijde Paris haar debuut bij Nieuwsweekend, de opvolger van de Nieuwsshow, precies hetzelfde, maar nu bij omroep Max. De boekenrubriek is gebleven en de vaste besprekers Onno Blom, die weer terug is na zijn biografie-avontuur, en Jeroen Vullings, die stevig moet bijschnabbelen nadat Vrij Nederland een maandblad is geworden, zijn behouden, maar Ingrid Hoogervorst heeft het veld geruimd bij de overgang naar Max.

Om de literaire kritiek niet alleen een masculiene aangelegenheid te maken, schoof Lidewijde Paris, dakloos uitgever en rondreizend boekenpromotor, deze week aan om drie vertaalde boeken aan te prijzen. Paris werd aangekondigd als gast-recensent, dus dat kan betekenen dat het programma eerst nog enkele vrouwen uitprobeert. Vorig jaar werd brekebeenrecensent Daniëlle Serdijn ook een keer ingevlogen als gastrecensent toen Onno Blom een paar maanden vrijaf had genomen om zijn biografie over Wolkers wat wetenschappelijker te maken.