Auke Hulst wordt gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Hulst geeft dit najaar drie lezingen een openbaar interview met hoogleraar moderne letterkunde Mathijs Sanders en een aantal werkcolleges. Onder de noemer ‘zwemmen in brak water’, zal Hulst zich buigen over grensgebieden in de literatuur.

Auke Hulst (Hoogezand-Sappemeer, 1975) is schrijver en muzikant. Hulst debuteerde in 2006 met Jij en ik en alles daartussenin en brak door met Kinderen van het Ruige Land (2012).

Sinds 1986 is aan de Rijksuniversiteit Groningen elk najaar een gastschrijver verbonden. Gastschrijvers waren oa Dick Hillenius, Doeschka Meijsing, Willem Wilmink, Monica van Paemel, Willem Jan Otten, Gerrit Krol, Nelleke Noordervliet, Bernlef, Rutger Kopland, Joost Zwagerman, Thomas Rosenboom, Bas Heijne, Koos van Zomeren, Tonnus Oosterhoff, Marjolijn Februari, Esther Jansma, Kader Abdolah, Arthur Japin, Annejet van der Zijl, Hans Aarsman, Marjoleine de Vos, Joost de Vries en Ellen Deckwitz.