Het begon ooit mooi: leerlingen en bibliotheekleden kregen een paar jaar lang een klassieker uit de Nederlandse literatuur. Vorig jaar werd daar al vanaf geweken toen het thema ‘robotica’ centraal stond aan de hand van Ik, robot van Isaac Asimov. Ambassadeur van de actie was Ronald Giphart (die ook al ambassadeur was toen Het leven is vurrukkulluk van Remco Campert centraal stond). Ook dit jaar is Giphart ambassadeur en over het thema, voeding, heeft hij al diverse boeken geschreven. In juni verschijnt bij Thomas Rap de bundel Prakken en stampen.

Opvallend is dat er dit jaar geen literair werk centraal staat.

Dit jaar wordt er geen klassieke titel heruitgegeven maar het Geschenkboek Je bent wat je leest, met bijdragen over voeding van vijf specialisten: Rosanne Hertzberger, Joël Broekaert, Pierre Wind, Charlotte Kleyn en Marion Pauw. Ronald Giphart schrijft het voorwoord.

Voor de junior-editie voor basisschoolkinderen in groep 7 en 8 en VMBO-leerlingen in jaar 1 en 2 komt er een heruitgave van Graaf Sandwich en andere etenswaardigheden van Jan Paul Schutten.

Lees meer hier.

(foto © Coen Peppelenbos)