Op social media was Atlas Contact-redacteur Jelte Nieuwenhuis jarenlang één van de meest actieve mensen uit de literaire wereld. Daar kwam abrupt een einde aan toen hij eind vorig jaar onderwerp werd van de #metoo-golf.

Atlas Contact zette hem op non-actief ‘in verband met sterke vermoedens van grensoverschrijdend seksueel gedrag in een professionele context’.

Daarna verdween zijn Twitter-account waarop hij duizenden tweets plaatste over schrijvers die hij voor Atlas Contact begeleidde, quotes uit positieve recensies, schrijversoptredens, et cetera. Zijn Facebook-pagina bleef weliswaar bestaan, maar ook daar gebeurde niets meer. De uitgeverij raakte niet alleen een redacteur kwijt, maar ook een marketingmedewerker.

Sinds vandaag lijkt Nieuwenhuis weer langzaam actief te zijn op social media. Op Facebook veranderde hij zijn profielfoto en omslagfoto. Facebook-vrienden schrijven blij te zijn weer iets van hem te vernemen. Volgens de ‘Info’-knop is hij nog steeds redacteur bij Atlas Contact.

0

Reacties