In de Volkskrant van gisteren ging het nog over een niet bij name genoemde redacteur van Atlas Contact die op non-actief gesteld was ‘in verband met sterke vermoedens van “grensoverschrijdend seksueel gedrag in een professionele context”.’ Aanleiding was de aanhoudende stroom berichten op social media over deze redacteur en het stuk dat Sarah Sluimer schreef in de Volkskrant naar aanleiding van de #metoo-golf waarin ze vraagtekens zette bij de bijval van enkele mannen.

Weblog GeenStijl koppelde de namen aan de mannen, waarbij naast auteur Lykele Muus vooral Jelte Nieuwenhuis, acquirerend redacteur fictie van Atlas Contact, het moet ontgelden (zie hier en hier).

Nieuwenhuis is op non-actief gesteld. Volgens NRC Handelsblad wordt Nieuwenhuis anoniem opgevoerd:

Ik wil vooropstellen dat er nooit sprake is geweest van ongepast fysiek contact. Evenmin heb ik doelbewust misbruik gemaakt van mijn positie.