Afgelopen donderdag plaatste recensent Taede A. Smedes in de Volkskrant een stuk waarin hij printing on demand en publishing on demand door elkaar haalde. Kern van zijn betoog was dat er veel boeken verschenen bij sommige uitgevers. Recensenten zouden de boeken van bijvoorbeeld Aspekt en Boekscout moeten weigeren. Oprichter van Uitgeverij Boekscout, Lars Meiners, reageert:

Ik ben sinds 2003 ‘internetuitgever’. Mijn bedrijf Boekscout functioneert op een unieke manier. Niet iedereen in de boekenwereld begrijpt hoe het bij ons werkt. Dat geeft niet. Het wérkt immers. Taede Smedes heeft er een eigen opvatting over. Daar houden we van, bij Boekscout. Want we leven van het Vrije Woord. Toch, als het aan hem ligt, sterft iedere Boekscout-auteur een zachte, literaire dood. Gelukkig komt hij daar nú pas mee. Dat heeft in elk geval Anneke van Dok nog de kans gegeven om haar ‘Twee keer woordwaarde’ op de boekenplanken te krijgen. En Anja Meulenbelt met ‘Het jawoord’. En Erik Krikke die de theaters vol krijgt met de vertolking van zijn boek ‘Operatie geslaagd’. En Frank Waals met zijn prachtige portret van Barrie Stevens. En Helena Schuemie met haar ontroerende herinneringen aan haar jonge-meisjesleven in de oorlog. En Airfryer-kookboekschrijfster Saskia Verweert. En de kritische dominee Edward van der Kaaij, prof. Douben, Hilde Pater, Bram Biesterveld, Paul, Arno, Rona, Engelbert, Ruud, Frea, Cora, Harry, Els, Dave, Elke, Joke … En met hen duizenden getalenteerde schrijvers die uit Taedes schaduw konden stappen dankzij ons podium van het Vrije Woord. Daar betalen ze ons overigens niets voor. Ze krijgen wel hun royalty’s. Gewoon, zoals het hoort bij een uitgeverij die zijn schrijvers serieus neemt.