Oud-Tzumredacteur Peter Middendorp houdt meestal twee presentaties als hij weer een nieuw boek uit heeft: één in het westen en één elders in het land. In Amsterdam werd het boek ten doop gehouden te midden van toet literair Amsterdam.

Bij de presentatie in Groningen in een bomvolle boekhandel Godert Walter werd Middendorp toegesproken door Peter den Oudsten (zo’n burgemeester die goddank nog echt boeken leest) en dat was wel nodig ook, want zijn woorden waren lovender dan de korte aanprijzing van de schrijver zelf die zei dat het ‘een vreselijk boek’ betrof.

De burgemeester van Groningen heeft volgens recensent Joep van Ruiten van het Dagblad van het Noorden (€) gelijk, want hij vindt Jij bent van mij erg goed, blijkt als hij de schrijver thuis interviewt:

‘Jij ben van mij’ is een nog veel beter boek dan ‘Vertrouwd voordelig’. Beter geschreven. Betere compositie. Er zit meer lucht in. Het is preciezer. Intenser. Je hebt de hoofdpersoon, die een meisje heeft verkracht en vermoord, maar ook zelf vader van een dochter is, met veel inlevingsvermogen en begrip neergezet. Dit is het beste wat je tot dusver hebt geschreven.

Aan interviews overigens geen gebrek. Vanochtend stond een interview door Onno Blom in de Volkskrant (€).

Wie Middendorp gemist heeft bij Nieuwsweekend, hier kun je het radio-interview door Peter de Bie en Mieke van der Weij naluisteren.