Eindelijk staat ie dan op 1, Wees onzichtbaar van Murat Isik, nadat hij na het winnen van de Libris Literatuurprijs al een paar weken in de top 3 stond. Het boek heeft niet te lijden gehad van de aanvallen van een collega-schrijver en een radio-criticus. Eerder dit jaar stond de roman al twee weken in de bestsellerlijsten nadat het de Boekhandelsprijs had gewonnen.

Mano Bouzamour is met Bestsellerboy verder gezakt naar plek 56. Het boek scoort wel beter dan het debuut van Bouzamour dat drie weken in de bestsellerlijst stond. De afgelopen week lag de uitgeverij van Bouzamour nogal onder vuur omdat voor een reclamecampagne het woord ‘verpletterend‘ als een citaat uit de Volkskrant werd gebracht, terwijl het woord in werkelijkheid uit een mailtje van een interviewer was geplukt. Afgelopen zaterdag werd Bouzamour in twee stukken verder gefileerd in de Volkskrant.