Bij de boekhandel geldt: successen uit het verleden gelden ook in het heden, dus kochten ze massaal de nieuwe Hendrik Groen in. Het boek, Leven en laten leven, staat in één keer op 1. Schrijver Peter de Smet wil nog steeds niet op het omslag staan, dus is Hendrik Groen een echt pseudoniem geworden.

Het eerste boek van Hendrik Groen, Pogingen iets van het leven te maken (2014), stond jaren in de bestsellerlijsten (en kwam dankzij de tv-serie afgelopen seizoen opnieuw onder de aandacht), maar behaalde als hoogste positie de tweede plek in 2016. De opvolger, Zolang er leven is (2016), stond één week op nummer 1 in 2016.

Heleen van Royen, die de afgelopen week niet weg te slaan was uit de media, penetreert met haar Seksdagboek ook de top 10 van de bestsellerlijst. Ze staat op nummer 9, tussen Wees onzichtbaar van Murat Isik op 8 en Leer van Fred van Fred van Leer op 10.

De winnaar van de Gouden Strop, Willem Asman, doet goede zaken. Zijn boek Enter komt binnen op 23.