De enige Nederlandse bibliotheek in China gaat volgende week open in Shanghai. Daar staat ook de enige middelbare school waar het vak Nederlands wordt gegeven. Dat schrijft Arianne Mantel vandaag in De Telegraaf (via Blendle €). Initiatiefnemer is de dertigjarige Yanjing Chen die in 2009 in Rotterdam studeerde. Hij studeerde al Nederlands aan een van de drie (van de 600) universiteiten in China die Nederlands als studierichting hebben.

De nieuwe bibliotheek bedient vooralsnog 45 Chinese studenten en dertig middelbarescholieren. Ook Chinezen die in Nederland een studie willen volgen, kunnen van het uit 300 boeken bestaande aanbod (kinderboeken, lesboeken, romans, cd’s en dvd’s) gebruik maken om kennis te maken met de Nederlandse cultuur. Vorig jaar stonden 4500 Chinese studenten in Nederland ingeschreven, meldt De Telegraaf.