In de Volkskrant een indringend interview van Evelien van Veen met Maaike Peereboom over de zelfmoord van Joost Zwagerman met wie ze drie jaar een relatie had en van wie ze drie maanden in verwachting was van hun zoon Max. In het interview komt onder meer het eerder in de Volkskrant afgedrukte vraaggesprek met Bram Bakker aan de orde.

Daarin zei hij met zoveel woorden dat Joost ertegenop zag of het niet aankon dat hij nog een kind zou krijgen. Alsof hij daarom… Moet Max dat later lezen? Waarom zeg je zoiets? Hij vond het kennelijk interessant om zo over Joost te praten. Ik vond het onsmakelijk.

Peereboom heeft in uitgever Joost Nijsen een nieuwe man gevonden met wie ze gaat praten. Zoon Max heeft de achternaam van zijn biologische vader gekregen. Mooie uitspraak:

Joost is niet alleen zijn dood, het was een geweldige man die geweldige dingen heeft gedaan, daar mag je trots op zijn.

Lees het hele interview in de krant of hier.

(foto: Maaike Peereboom helemaal links, Joost Zwagerman helemaal rechts op het Boekenbal in 2015, © Dolf Verlinden)