Genomineerd voor de BNG Literatuurprijs 2018 zijn:

Merijn de Boer – De geur van miljoenen (Querido)
Bertram Koeleman – Het wikkelhart (Atlas Contact)
Nina Polak – Gebrek is een groot woord (Prometheus)

De BNG Bank Literatuurprijs is een oeuvreprijs bedoeld voor Nederlandstalige auteurs van 40 jaar of jonger, die twee of meer literaire prozawerken op hun naam hebben staan en die nog niet doorgebroken zijn. Ook hebben ze geen grote literaire prijs gewonnen. De winnaar ontvangt een bedrag van 15.000 euro en de gebruikelijke sculptuur.

De jury van de BNG Literatuurpijs bestaat dit jaar uit juryvoorzitter Hetty Hafkamp (burgemeester van Bergen, Noord-Holland), Jacqueline Bel (universitair hoofddocent Moderne Nederlandse Letterkunde aan de VU), Arjan Peters (criticus voor de Volkskrant) en Arie Storm (schrijver en criticus). Donderdag 10 januari wordt de prijs uitgereikt.