Rinske Hillen (Houtrot, Querido) en Laura van der Haar (Het wolfgetal, Podium) hebben het net niet gehaald, want Radna Fabias (Habitus, De Arbeiderspers) is gebombardeerd tot talent van 2019. Het is inmiddels een traditie dat de Volkskrant aan het eind van het jaar in alle kunstvormen een talent benoemd. In de Volkskrant een uitgebreid interview met haar.

Vorig jaar kozen de juryleden voor Tom Hofland al talent van het jaar.

De jury van het talent van het jaar bestond dit jaar uit uiteenlopende figuren uit de literaire wereld, van recensenten en schrijvers tot Amsterdamse uitgevers: Ad van den Kieboom, redacteur De Geus, Annette Portegies, uitgever Querido, Arjan Peters, redacteur de Volkskrant, Bo van Houwelingen, recensent de Volkskrant, Bram Kleiweg, redacteur Singel Uitgeverijen, Bregje Hofstede, auteur, Charlotte Mutsaers, auteur, Chris Kooi, redacteur De Bezige Bij & Cargo, Daan Stoffelsen, redacteur Revisor en athenaeum.nl, Daniël van der Meer, mede-eigenaar Das Magazin, Daphne de Heer, directeur Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam, Dirk Leyman, redacteur De Morgen, Elsbeth Louis, redacteur de Harmonie. Esther Hendriks, redacteur De Arbeiderspers, Frits van der Meij, uitgever De Geus, Gaia Cerpac, redacteur Querido, Hans Bouman, recensent de Volkskrant, Henk van Renssen, redacteur Balans, Irwan Droog, redacteur diverse uitgeverijen, Janny Nijhof, Singel Uitgeverijen, Jasper Henderson, hoofdredacteur Nederlandse fictie Lebowski, Jeroen Vullings, redacteur Vrij Nederland, Job Lisman, uitgever Prometheus, Joost de Vries, auteur en redacteur De Groene Amsterdammer, Joost Nijsen, uitgever Podium, Josje Kraamer, redacteur Querido, Katrijn van Hauwermeiren, hoofdredacteur De Bezige Bij, Laurens Ubbink, uitgever Ambo|Anthos, Lisanne Mathijssen, redacteur HarperCollins Holland, Lonni de Groot, Henneman Agency, Maartje Bolt, literair projectmanager, Maria Barnas, dichter, recensent de Volkskrant, Marja Pruis, auteur en redacteur De Groene Amsterdammer, Marjolijn de Cocq, coördinator Boeken bij Het Parool, Marjolijn van Heemstra, auteur en recensent De Volkskrant, Mark Pieters, uitgever Van Oorschot, Merijn de Boer, auteur, Merijn Hollestelle, redacteur De Bezige Bij, Michel Behre, directeur Crossing Border, Mirjam Renting, uitgeverij Q, Mizzi van der Pluijm, uitgever Pluim, Patricia de Groot, redacteur Querido, Persis Bekkering, auteur en recensent De Volkskrant, Rob Schouten, auteur en redacteur Trouw, Sam de Wilde, redacteur Humo, Sander Blom, hoofdredacteur fictie Atlas Contact, Sander Knol, uitgever Xander Uitgevers, Suzanne Holtzer, hoofdredacteur fictie Bezige Bij, Theo Hakkert, redacteur Tubantia, Thomas de Veen, recensent NRC, Thomas Heerma van Voss, auteur, Tilly Hermans, uitgever Atlas Contact, Vincent Schmitz, redacteur Querido, Vincent van de Vrede, hoofdredacteur Boekblad, Wendy Bloemheuvel, redacteur De Arbeiderspers, Willem Bisseling, mede-eigenaar Sebes & Bisseling, Willemijn Lindhout, redacteur Podium, Willemijn Tillmans, redacteur Nijgh & Van Ditmar