In het najaar van 2019 verschijnt de nieuwste thriller van Charles den Tex bij HarperCollins Holland. Den Tex, een van de meest vooraanstaande thrillerschrijvers van het land maakt de overstap van uitgeverij De Geus die jarenlang zijn boeken uitgaf. De schrijver won driemaal De Gouden Strop.

De uitgeverij gaf deze statements vrij van auteur, uitgever en algemeen directeur:

Charles den Tex: “Na bijna twintig jaar zet ik een nieuwe, grote stap naar HarperCollins Holland. Ik verheug me enorm op onze samenwerking, het is de nieuwe impuls die ik zocht en ik ben ervan overtuigd dat we samen mooie dingen gaan maken.”

Erwin Koning, uitgever: “Met veel plezier en trots verwelkomen wij Charles den Tex. Binnen de uitgeverij zijn veel fans van zijn werk, en wij kijken ernaar uit om samen met hem te gaan werken aan de publicatie van zijn nieuwe thriller. Met auteurs als Karin Slaughter, Jeroen Windmeijer en vele anderen heeft HarperCollins Holland al een mooie basis in het thrillergenre, en de komst van Charles verstevigt dit groeiende spanningsfonds.”

Jan-Joris Keijzer, algemeen directeur: “De komst van Charles den Tex naar HarperCollins Holland past bij de ambitieuze groeidoelstellingen van de uitgeverij. Eerder mochten wij gewaardeerde auteurs als Judith Visser, Stefan Popa en Jeroen Windmeijer verwelkomen. We zijn heel blij dat Charles voor ons gekozen heeft, en gaan gezamenlijk een groot succes maken van zijn nieuwste thriller.’’

De voor dit voorjaar aangekondigde roman bij De Geus: Gevonden vrouw zal nu bij HarperCollins Holland verschijnen.