Zaterdag 2 februari vindt in De Oude Bieb in Deventer het jaarlijkse symposium van het Lewis Carroll Genootschap plaats. Deelname is gratis en iedereen is van harte uitgenodigd.

Vertaalster Janne van Beek ontsluiert de wonderlijke vertaalgeschiedenis van Alice in Wonderland, kunstenaar Arie van Geest spreekt over de invloed van Alice op zijn werk. En Tzum-collega Jur Koksma en ik presenteren de tweede editie van dodo/nododo, tijdschrift ‘in de geest van Lewis Carroll’, met onder meer een bijdrage van kunstenares en Alice-adept Tinkebell.

dodo/nododo #2 is vormgegeven als een catalogus en geheel gewijd aan de tentoonstelling ‘af/of’, die komend voorjaar in landhuis Oosterhouw in Leens, Noord-Groningen, te zien zal zijn. Oosterhouw is de plek waar dichter C.O. Jellema woonde van 1989 tot zijn dood in 2003 – een ongelooflijk, van de tijd losgezongen oord. Uiteraard bevat dodo/nododo #2 poëzie van Jellema, evenals een uitgebreide correspondentie met de huidige bewoner van Oosterhouw, Christiaan Klasema (de weduwnaar van Jellema’s weduwnaar Klaas T. Noordhuis).

Thuis-zijn in het onvoltooide, dat is de opdracht. dodo/nododo is gratis voor vrienden van het Lewis Carroll Genootschap, maar bedoeld voor alle lezers die niet bang zijn om te verdwalen in het lichtelijk nonsensicale labyrint van de verbeelding. dodo/nododo is te koop bij geselecteerde boekhandels, zoals Roelants in Nijmegen, en in de webshop van het LCG.

Meer informatie over het symposium vindt u hier. U kunt zich aanmelden via info@lewiscarrollgenootschap.nl. Het adres van De Oude Bieb is: Brink 70, Deventer.

Joep Stapel