‘Letter & Geest’ was al door Trouw in gebruik dus het nieuwe katern van de Volkskrant gaat ‘Boeken en Wetenschap’ heten. Vandaag verschijnt de laatste Sir Edmund in de Volkskrant. In zijn laatste voorwoordje bij het katern schrijft Chris Buur:

En dat valt dan weer mooi samen met de opzet van Sir Edmund, het blad. Namelijk: goeie stukken en mooie verhalen presenteren waar de lezer niet noodzakelijkerwijs altijd naar op zoek was. Door alfa en bèta in één katern te verenigen raken lezers die wat meer naar exacte wetenschap neigen ineens begeesterd door een goeie schrijver, en de strikte literatuurliefhebbers merken dat ze zijn blijven hangen in een spannend stuk over de snaartheorie, hopen we. Erop rekenend dat de meeste lezers sowieso een belangstelling hebben die alfa en bèta omspant.

En precies dat gaan we ook doen in het katern dat de Eddie vanaf volgende week vervangt. Geheel over de andere boeg gaat dat, lekker direct, ‘Boeken en Wetenschap’ heten, naar de twee redacties die het zo uitstekend met elkaar kunnen vinden. En zo kunnen we met een gerust hart zeggen: so long, Sir Edmund, rare kwast – wie je ook bent geweest.