De nieuwe boekenbijlage van de Volkskrant, ‘Boeken en Wetenschap‘ getiteld, valt nog niet bij iedereen in de smaak. Schrijfster Christine Otten roept vandaag op tot meer boekrecensies in de bijlage.

Op haar Facebook-pagina staat onderstaand bericht:

Ze krijgt bijval van andere schrijvers, zoals Greta Riemersma (ooit werkzaam voor de Volkskrant) en Thomas Möhlmann. Möhlmann schrijft: ‘Jaaaa! Dat zat ik vanochtend, en vorige week zaterdagochtend, ook al hardop te denken!!’

Begin deze maand verdween (na vijf jaar) het katern ‘Sir Edmund’, waarin steevast de boekrecensies waren opgenomen. Wilma de Rek, chef Boeken, deed de toezegging dat er net zoveel ruimte zou komen voor boeken.

Sir Edmund verdwijnt inderdaad, niet omdat we niet tevreden waren want het was een goed en zeer gewaardeerd katern. Er komt een nieuw katern terug op tabloidformaat, op zaterdag, met gelukkig net zoveel ruimte voor boeken als nu.

De nieuwe bijlage kreeg bij het begin meteen kritiek: