Al honderdduizend exemplaren zijn er verkocht van de roman Grand Hotel Europa van Ilja Leonard Pfeijffer. Dat werd vanavond bekend gemaakt in de talkshow M. waarin het boek de keuze was voor ‘M’s Boekenclub’. De uitzending waarin de schrijver reageerde op zijn lezers is hier na te zien. Dat het boek de honderdduizend exemplaren nog ver achter zich zal laten is ook wel duidelijk want het staat sinds half december in de bestseller top 10.

Vandaag bracht uitgeverij De Arbeiderspers ook het nieuws naar buiten dat de vertaalrechten van de roman al aan tien landen zijn verkocht: de Verenigde Staten (Farrar, Straus and Giroux), het Verenigd Koninkrijk (4th Estate), Duitsland (Piper Verlag), Noorwegen (Gyldendal), Kroatië (VBZ), Italië (Nutrimenti Edizioni), Spanje (Acantilado), Portugal (Porto Editora), Macedonië (АНТОЛОГ – Книжевен центар) en Frankrijk (Presses de la Cité).